Wednesday 19 October 2016

Parimat geopeitusest ehk blogin oma parimad logid [2015 vol 1]


Mõned päevad tagasi kirjutasin geopeitusest lühidalt ja jagasin mõnda oma lemmiklogi aastast 2014. Liigume edasi aastasse 2015. 

Kristiine (ei leidnud 3. jaanuar 2015):
[Alati ei leia, aga logi saab ikka huvitava kirjutada]
"Nonii, seda aaret tuleb nüüd ühe siniseks tõmbunud näoga õnnistada. See sinine nägu kuulub mulle, sest hapniku enam ajus palju pole, kuna ma olen alates aarde avaldamisest tulutult tunde nii netis kui enda peas sobranud ja õiget vastust üritanud välja võluda. Teadmised, mis ma kogunud olen, on nii laialdased, et võiksin kümnest erinevast koodist mõistatuse kokku klopsida (võib-olla kui kuri tuju kallale tuleb, siis teengi selle triki ära). Vaikselt hakkan juba õudusunenägusid geopeitusest nägema. Seega, kuna selle aarde peale hakkab kogunema rohkem tunde kui sellel aastal tõelist tööd on tehtud, siis ei jää muud üle kui logi kirja panna."

Shnelli park (leitud 8. märts 2015):
"Jalutasime kinost koju ja selle asemel, et otse trammi peale minna, tahtsin Vana Toomast otsima minna. See plaan jäi aga kiiresti mugude ülekülluse tõttu pooleli, seega seadsime sammud Balti jaama trammi peale. Šnelli tiigi ääres meenus, et siin ju aare ning saigi telefonist viimased protsendid välja pigistatud ja nulli jõutud. Aarde leidsime täpselt nii kiiresti, kui pidigi. Kui totsik käes, ütlesin Liinale, et parem oleks, et siin pliiats sees. Ei olnud. Kõmpisime siis R-Kioskisse, ostsime pastaka ja tagasi nulli, kus olid ennast mugud einestama sisse seadnud. Istusime siis lähedal oleva pingi peale, vaatasime, kuidas lapsed emaga palli mängivad ("EMA, SEE EI OLE AUS!" kui ema värava lõi) ning seda, kuidas ainus nende perest, kes põgenevale kilekotile järgi jooksis, oli pisike tüdruk. Lõpuks mugud lahkusid, me saime aarde tagasi ning jätkasime jalutuskäiku kenas päikesepaistelises pargis. Tänud peitjale, ilus jalutuskäik oleks aardeta ära jäänud!"

Vanaka (leitud 15. märts 2015):
"Parkisime auto Nõmme turu juurde ning hakkasime GPSi järgi mööda rada astuma. Päike paistis, meel oli hea ning mõtlesime, et miks järgida ette näidatud jalgrada, kui otse minnes saab lihtsamalt. Nii 20 meetrit enne aaret selgus, et oleks ikka ringiga pidanud minema, sest ei tahtnud me kumbki kallakust alla veerema hakata. Saime mõnusa jalutuskäigu, veidi turnimist, nii mõnegi kena pildi ja aarde ning lõpuks jõudsime tagasi punkti, kust enne otsustasime alla mitte veereda. Tänu aardele saime väga toredalt aega veedetud ning Liina nägi ka kuulsa Vanaka ära ja pidi kuulama minu lapsepõlvelugusid, kuidas sealt kelgu ja muu kraami peal hulljulgelt alla sai kihutatud. 



Märgid (leitud 29. juuni 2015):
"Ei jää midagi üle ja tuleb kõik ausalt ära rääkida. Olles kindel enda teadmistes, kus jaapani aed asub, ei pannud isegi GPSi tööle. Olime siis korralikult ringi vantsinud ja pea et vihast vahutamas, kus need hooned peaks olema, kui otsustasime pingile istuda ning ma hakkasin logisid lugema. Kingu logini jõudes tekkis mõte, et äkki ma ka... Hakkasin Liinale siis vaikselt ümbernurga seletama, et äkki me vales kohas ja see pisike aed polegi see õige asi. Selle peale teatab Liina, et vaat, seal ju silt, mis suunab õigesse kohta. Ahah, nojah. Jõudsime järeldusele, et edaspidi peame ikka mõlemad aardekirjelduse läbi lugema, sest ajavõiduna tunduv kokkuhoid ei tasu ennast alati ära. Vägev aed, jalutasime ringi ja nautisime seda. Ei suutnud ma ka jätta märkust tegemata ühele isale, kelle lapsed turnisid kividel, mis olid selgelt vaid vaatamiseks. Kontrastina aia ilule oli aare ikka parajas peldikus. Võitlesime sipelgatega (Liina jäi neile alla) ja turnisime. Lõpuks andsime alla. Minema jalutades jäi aare õnneks silma. EVEJ. Tänud peitjale!"

Salzburgi vihje (leitud 14. juuli 2015):
"Eriti Edukas Edenemine marsruudil Tartu-Pärnu-Tallinn [13/17]. Siblisime mööda heinamaad ringi, parajalt märg ja külm oli ning null tundus mööda. ... Jalutasin nullist eemale, et niisama ringi vaadata, kuid ikka ei miskit. Hakkasin Liina poole jalutama, pilgutasin ning ... ei ole enam Liinat. Lihtsalt ei ole. Hüüan mitu korda, aga ei mingit vastust. Lõpuks pupsab pea rohu seest välja. "Tead, siin on kraav. Ma kukkusin sisse." Vihjeks teistele geopeituritele: kui kraavi kukute, siis olete liiga kaugele läinud aardest. ... "

NKT 1 (leitud 20. juuli 2015):
"On aasta 2015 seitsmes kuu ja kahekümnes päev. Isepäine ja julge leedi Liina on asunud teekonnale, mille ohte ja raskusi ei oska ta veel ette näha. Teda saadavad sel teekonnal pruun suksu Charlie (teatud ka kui auto), ustav abiline Photobomb Frog (tulevane rändur) ning kroonikakirjutaja (ja kutsar) Mai. Mis seiklused neid ees ootavad, on võimalik lugeda live-kroonikas järgneva kahe päeva jooksul.
Siht on selge - Paide, kuid eesmärgid veel hägused. Esmane eesmärk on hoida kogu seltskonda elusa ja tervena, nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Esimene aare tahtis juba saatuslikuks saada, sest liialt agar leedi unustas sääsekaitset peale lasta ning pidi peaaegu saama ärasöödud. Auto juurde tagasi tulles lasi vale koha peal möginat endale peale nii, et pidi kutsari ära mürgitama, kes suure kisaga ja läkastades suksust põgenes."




No comments:

Post a Comment